• Τετάρτη, 27 Μάιος, 2020

Το «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου στην τοπική κοινότητα

Peristeri News
Μάιος12/ 2020

Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», τα μέλη και ο Πρόεδρος του ΔΣ. καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης (Αντιδήμαρχος Υγείας), με ανακοίνωση, μας ενημερώνουν για μια σειρά κοινωνικών δράσεων που ετοιμάζονται.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η σταδιακή άρση των μέτρων ξεκίνησε. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μια «κανονικότητα» η οποία ενέχει περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και προστασία μας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» συνεχίζει να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους δημότες που τη χρειάζονται.

Υπάρχει δυνατότητα συμβουλευτικής, όχι μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και skype αλλά και προσωπικής επαφής, κρατώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας.

Προσπαθεί να διατηρήσει την επικοινωνία, την επαφή και την αλληλεπίδραση μέσα από μια σειρά διαδικτυακών δράσεων.

  • Την Τετάρτη 13 Μαΐου ξεκινάει μια διαδικτυακή ομάδα της οποίας στόχος είναι μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα, το μοίρασμα σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων.
  • Εδραίωση σταθερής συνεργασίας με τα τοπικά ΜΜΕ ώστε, μέσω της αρθρογράφησης, να ενημερώνονται οι δημότες για θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού το οποίο θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά, σε κάθε ενδιαφερόμενο αποδέκτη.
  • Δράσεις μέσω facebook ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και αλληλεπιδρά κάθε μέλος της τοπικής κοινότητας.
  • Διαδικτυακές ομάδες με την μορφή εργαστηρίων.
  • Αξιοποίηση των παραμυθιών για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων.

Για τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού, όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί με το «Οδοιπορικό» μπορεί να αποστέλλει το άρθρο του αναφορικά με θέματα ψυχικής υγείας στο email του Κέντρου kp.odiporiko@yahoo.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το «Οδοιπορικό» (ώρες 9.00-14.00) στο τηλ. 2105786888».