• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Τουλάχιστον 48 νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος17/ 2015

Οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές βομβαρδίζονται συνεχώς από αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Τουλάχιστον 48 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η ΜΚΟ “αεροπορικές επιδρομές στις πόλεις Ιντλίμπ (σ.σ. την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), Σαρακέμπ και Καφρ Αουίντ”, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και των τζιχαντιστών, στοίχισαν τη ζωή σε 48 ανθρώπους.

“Οι επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές βομβαρδίζονται συνεχώς από αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τα οποία προχωρούν σε ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά.

Το καθεστώς της Δαμασκού έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών στην επαρχία Ιντλίμπ, ιδίως την απώλεια των πόλεων Ιντλίμπ και Τζισρ αλ Σούγουρ, που έχουν πέσει στα χέρια μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Η επαρχία Ιντλίμπ γειτονεύει με την Τουρκία, χώρα ευνοϊκά διακείμενη έναντι των ανταρτών και εχθρική προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και με την επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος.