• Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος26/ 2019

Τον Ιανουάριο όρισε το υπουργείο Παιδείας, τον μήνα από τον οποίο οι απουσίες των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οφείλονται στη γρίπη δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο, σημειώνεται επίσης ότι η λήξη της εφαρμογής της εγκυκλίου -που καθόριζε τη μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω γρίπης- θα οριστεί με νεότερη εγκύκλιο.

Υπενθυμίζεται πως εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε προ 10ημέρου προβλέπει ότι δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις απουσίες λόγω γρίπης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η εποχική γρίπη βρίσκεται σε αυξημένη δραστηριότητα.

Κυρίαρχος τύπος γρίπης παραμένει ο Η1Ν1, ο οποίος έχει υψηλά φορτία νοσηρότητας σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που εξηγεί τη ραγδαία εξέλιξη της γρίπης και το μεγάλο αριθμό θανάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 18 θάνατοι από γρίπη, με τον συνολικό αριθμό ατόμων που έχουν καταλήξει να έχει φθάσει τους 74.

Η εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι δεκάδες ασθενείς που οδηγούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια.