• Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Δευτέρα ή Τρίτη το κοινωνικό μέρισμα – Έως το τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος24/ 2019

Tο κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 δικαιούχους περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο, τη στιγμή που είχαμε παραλάβει δημοσιονομικό κενό», ανέφρερε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του Αnt1, διευκρίνισε ότι τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται ατάκτως και αιφνιδιαστικά κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας χάος και ταλαιπωρία στους πολίτες. Αυτό θα σταματήσει, με τη θεσμοθέτηση του οργανωτή από την πλευρά των διαδηλωτών που θα συνεργάζεται με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εγκαίρως θα δηλώνονται χώρος και μέγεθος της κινητοποίησης.

Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, έχει σημασία η ορολογία», τόνισε χαρακτηριστικά,  αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για το 2020, έχει ήδη προβλέψει στον προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια «θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του», καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Ιταλίας και ότι η υπογραφή από πλευράς της θα ακολουθήσει τις υπογραφές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, στις 2 Ιανουαρίου.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έως το τέλος του έτους το επίδομα σε 600.000 δικαιούχους

Περίπου 100.000 περισσότερες αιτήσεις από πέρυσι εγκρίθηκαν για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Θα το λάβουν 600.000 δικαιούχοι, μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο προκαταβάλλεται, ξεπέρασε τελικά τα 84 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί και 64 εκατ. ευρώ που διανεμήθηκε την περίοδο 2018/2019.

Όπως διευκρινίζεται το αυξημένο κατά 20 εκατ. ευρώ ποσό θα διανεμηθεί στους δικαιούχους πριν από το τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2019/2020 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου.