• Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στα πανεπιστήμια

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος31/ 2013

Τελεσίγραφο προς τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλια διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου απέστειλε ο υπουργός Παιδείας.

Τελεσίγραφο προς τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλια διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου απέστειλε ο υπουργός Παιδείας. Ο Κων. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων που καταχρηστικά κρατούν κλειστά τα δυο ιδρύματα. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τις αρχές να εκπληρώσουν το καθήκον τους ώστε να ανοίξουν άμεσα τα ιδρύματα.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η επιτυχής ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εφόσον οι διοικητικοί υπάλληλοι των δυο ιδρυμάτων συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα την απεργία, τότε δεν θα είναι δυνατό να συμπληρωθούν οι εκ του νόμου οριζόμενες 13 εβδομάδες μαθημάτων για θα θεωρείται διδαγμένο το εξάμηνο.

Απόψε εκπνέει η προθεσμία των καθηγητών του ΕΚΠΑ να καταθέσουν τις βαθμολογίες των μαθημάτων από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν και τα μαθήματα που έδωσαν στην επαναληπτική εξεταστική.