• Τετάρτη, 29 Ιανουάριος, 2020

Ταραχές στη Λιβύη

Peristeri News
Φεβρουάριος17/ 2011

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη ενός μέλους οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη ενός μέλους οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αστυνομία αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης, στην πόλη Μπενγκάζι στην ανατολική Λιβύη, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες.

Σε μια σπάνια εκδήλωση αντίδρασης προς το καθεστώς, στην πετρέλαιο-παραγωγό χώρα της Βόρειας Αφρικής, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μολότωφ και πυρπόλησαν οχήματα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με αναφορές από την Μπενγκάζι.

Η Λιβύη, που για περισσότερα από 40 χρόνια βρίσκεται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, έχει επίσης δεχθεί το παλιρροϊκό κύμα από τις λαϊκές εξεγέρσεις των γειτόνων της, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι λαϊκά συλλαλητήρια οργανώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε όλη τη χώρα από οπαδούς του προέδρου Γκαντάφι, ο οποίος παραμένει ο μακροβιότερος, εν ενεργεία, ηγέτης της Αφρικής.

Οι αναφορές από την πόλη Μπενγκάζι, που βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι πλέον έχει επέλθει ηρεμία, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας οι διαδηλωτές, οπλισμένοι με βόμβες πετρελαίου και πέτρες, συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.