• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Τέθηκαν σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί Μετρό (Πρωταπριλιάτικο)

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος01/ 2011

Δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα το πρωί οι Περιστεριώτες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα το πρωί οι Περιστεριώτες βλέποντας να λειτουργούν οι νέοι σταθμοί Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη».

Όλα έγιναν με απόλυτη μυστικότητα τις τελευταίες εβδομάδες με την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών συστημάτων σηματοδότησης από την εταιρεία Siemens, αφού με εντολή του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου ξεμπλοκαρίστηκε… η σύμβαση της ανάθεσης του έργου.

Ωστόσο, κανείς δεν κατάλαβε από τον Δήμο Περιστερίου και τους φορείς της πόλης μας ότι προχωρούσε «υπόγεια» της πόλης με βήματα γοργά αυτό το μεγάλο συγκοινωνιακό έργο, το οποίο θα ανακουφίσει τους χιλιάδες Περιστεριώτες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε όταν τα περασμένα Χριστούγεννα δόθηκε σε λειτουργία ο σταθμός Μετρό «Αγίας Παρασκευής», ωστόσο, η επιβατική κίνηση ήταν χαμηλή και αυτή η επιλογή προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Πρωθυπουργού.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση αποφάσισε με το όποιο πολιτικό κόστος να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία νέων σταθμών με μεγάλη επιβατική κίνηση, όπως είναι του Περιστερίου.

Λόγω της καθυστέρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων από την εταιρία, ξηλώθηκε και ένα μέρος από το σταθμό «Αγίας Παρασκευής» με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά.

Σήμερα το μεσημέρι, τον σταθμό Μετρό «Ανθούπολη» θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από Υπουργούς και τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, όπου θα ανακοινωθεί ότι το Μετρό θα φτάσει στους γειτονικούς Δήμους Πετρούπολη και Ιλίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή για τη συμβολή του να ξεπερασθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης, λόγω του σκανδάλου Siemens.