• Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Σύσκεψη για τις εξελίξεις των διεκδικήσεων σε βάρος του δημοσίου στο Ποικίλο Όρος

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος23/ 2018

Σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη,  μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στις διεκδικήσεις ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προηγούμενες πρωτοβουλίες του για το θέμα, καθώς και για την αναγκαιότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης, υπέρ του δημοσίου και δασικού χαρακτήρα των εν λόγω  περιοχών.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, όπου με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία, κατέληξαν στα εξής:

– Να επανέλθει το ρυμοτομικό της περιοχής της Αγίας Τριάδας στην πρό του 1970 κατάσταση, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Πετρούπολης, καθώς και από την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ.

-Να πάρει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες ώστε το Δημόσιο ουσιαστικά να διεκδικήσει τα απαράγραπτα δικαιώματά του στην περιοχή, παρέχοντας όλα τα μέσα που χρειάζονται,  τεχνικά, και νομοθετικά και νομικά.

-Η Περιφέρεια Αττικής, δια της ΠΕ Δυτικού Τομέα, να συντονίσει όλους του ενδιαφερόμενους, δήμους – φορείς – κατοίκους των περιοχών – προκειμένου να δημοσιοποιηθεί όλο το θέμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Το Ποικίλο Όρος εξάλλου είναι ένας από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πολύπαθης και υποβαθμισμένης αυτής περιοχής.

–  Ο κοινός μας αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής πρέπει να ενταθεί και να τελεσφορήσει. Για το λόγο αυτό, θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον ευρεία σύσκεψη αυτοδοιηκητικών, υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών,  φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές, πολιτών, ώστε να συναποφασιστούν τα επόμενα στάδια, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Παναγιώτης Λύκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικού Τομέα Νικολέτα Δανιά και Κατερίνα Κρητικού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου Νίκος Ζούτσος και Βασίλης Μουκουβίνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πετρούπολης Νίκος Σακούτης, Κώστας Ζαχαράκης, Θοδωρής Λάππας, Ευθύμιος Μπορνάς και Κατερίνα Πατρικίου.