• Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές σε αυτοκίνητα στο Περιστέρι

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος28/ 2020

Δύο Γεωργιανοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, τη στιγμή που είχαν ανοίξει σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που οι οδηγοί τους τα στάθμευαν.

Αμέσως μετά, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενώ οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Μετά την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό των οχημάτων και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή. Σημειώνεται, ότι σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το αυτοκίνητο.