• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Σύγκρουση δύο σκαφών στο Πόρτο Χέλι με δύο νεκρούς

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος10/ 2019

Σύγκρουση δύο σκαφών σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 την Παρασκευή στον Αργολικό κόλπο και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Σπέτσες. Δύο επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 γάλλοι τουρίστες συγκρούστηκε με ένα μικρό ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 3 Έλληνες.

Από την σφοδρή σύγκρουση βυθίστηκε το καΐκι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες περίπου 60 ετών, ενώ μια γυναίκα χαροπαλεύει. Η τραυματίας μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Άργους.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε ότι το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το ξύλινο καΐκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη μέτρηση για την κατανάλωση αλκοόλ που διενεργήθηκε στον χειριστή του ταχύπλοου έδειξε αρνητικό, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και νέος έλεγχος.