• Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Σφοδρές μάχες στη Λιβύη

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος10/ 2011

17 τεθωρακισμένα του Καντάφι χτυπήθηκαν από δυτικούς πυραύλους, το καθεστώς χρησιμοποιοεί τους πολίτες για ασπίδες λέει το ΝΑΤΟ.

Δεκαπέντε τανκ του λιβυκού στρατού χτύπησαν και κατέστρεψαν οι νατοϊκές δυνάμεις στη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες, την ώρα που ο λιβυκός στρατός προσπαθεί να καταλάβει την πόλη από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΝΑΤΟ τα αεροσκάφη των Δυτικών έπληξαν και δύο τεθωρακισμένα στην πόλη Μπρέγκα, ενώ ο καναδός αξιωματικός Τσαρλς Μπουσάρντ δήλωσε ότι έχει καταστραφεί μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων του Καντάφι καθώς και μεγάλες αποθήκες όπλων στην Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις δυνάμεις του Καντάφι ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. “Παρατηρήσαμε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις τοποθετούν επίτηδες τα οπλικά συστήματα κοντά σε σπίτια ή ακόμη και τζαμιά” δήλωσε.
“Στρατιώτες παίρνουν για ανθρώπινες ασπίδες γυναίκες και παιδιά” πρόσθεσε.

Στη Μιζουράτα οι αντάρτες έχουν χάσει 30 άνδρες από τις δυνάμεις του Καντάφι. Η επικράτηση στην πόλη – λιμάνι θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς αν την καταλάβει ο συνταγματάρχης θα κερδίσει πολύ χρόνο, όπως εκτιμάται.

Δραματική στο μεταξύ είναι η κατάσταση των κατοίκων που έχουν παγιδευτεί μέσα στον πόλεμο που μαίνεται στους δρόμους. Τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν ενώ ακόμη και το νερό είναι λιγοστό. Περίπου 8 στα 10 σπίτια δεν έχει ηλεκτρισμό.