• Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό: Κυνική προσγείωση της Ν.Δ. στην πραγματικότητα

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος23/ 2019

Για «εκκωφαντική αλλά και κυνική προσγείωση της Ν.Δ. στην πραγματικότητα» κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σχολιάζοντας δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος απέδωσε σε γεωπολιτικούς λόγους την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Ψυχογιός κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι ως αντιπολίtευση «αντί να υπερασπίζεται την διαχείριση του προσφυγικού από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάση τη διεθνή νομιμότητα και την αλληλεγγύη κατηγορούσε διεθνώς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν “άνοιξε τις πόρτες”». Όπως σημειώνει, «υιοθέτησε έτσι ένα άθλιο “blame game” που προσέβαλε την υπερπροσπάθεια της χώρας και των ανθρώπων της, την αποδυνάμωσε διπλωματικά στη διεθνή σκηνή και ταυτίστηκε πλήρως με την ακροδεξιά του Ορμπάν και των χωρών του Βίζεγκραντ».

«Φαίνεται τελικά να συνειδητοποιούν κάποιοι που δηλητηρίασαν επί χρόνια την ελληνική κοινωνία με ρατσιστικά ένστικτα, ότι οι πόλεμοι, οι δικτατορίες, οι τεράστιες ανισότητες στη διανομή του πλούτου, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η υπαναχώρηση της Ευρώπης από βασικές αρχές και αξίες, αποτελούν τις πραγματικές αιτίες της προσφυγιάς» τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης ττου ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος είχε δηλώσει την Πέμπτη πως ο ίδιος «εγκαίρως είχε επισημάνει τις σοβαρές ενδείξεις και μηνύματα που υπήρχαν για επικείμενη έξαρση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, δηλαδή προς την Ευρώπη».

«Οι λόγοι δεν περιορίζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι κοινή πρόκληση που απαιτεί κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις».

Ετικέτες: ,