PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συντριβή αεροσκάφους με 62 νεκρούς


Αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ συνετρίβη στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών, κατά τη συντριβή του αεροπλάνου σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντες (55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος). Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flydubai, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 61 νεκρούς (55 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος).

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews μετέδωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος πιθανόν να ευθύνονται για τη συντριβή. Σήμερα το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ, ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ δήλωσε οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment