• Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Συνελήφθη χάκερ στην Κύπρο που αναζητούσαν οι αμερικανικές αρχές

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος29/ 2015

Ο 30χρονος χάκερ συνελήφθη και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Στα χέρια της κυπριακής αστυνομίας βρίσκεται Μολδαβός χάκερ, που κατάφερε το 2012 να μεταφέρει από λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας σε προσωπικό του λογαριασμό 3,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Ο 30χρονος χάκερ συνελήφθη και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Μολδαβός χάκερ, που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για διακοπές στην Πάφο με την σύζυγο του και την κόρη του, αναζητείτο από το 2012 από τις αμερικανικές αρχές. Είχε καταφέρει να μεταφέρει 3,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας σε τράπεζα των ΗΠΑ σε προσωπικό του λογαριασμό σε τράπεζα στη Ρωσία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες εντόπισαν τα ίχνη του 30χρονου πρόσφατα στην Κύπρο, όταν έφτασε στις 21 Αύγουστου στο νησί και διέμενε σε κατοικία στην Πάφο. Η κυπριακή αστυνομία τον συνέλαβε εκτελώντας διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Στον χώρο διαμονής του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα παραδοθεί και αυτός στις αμερικανικές αρχές.

Ο Μολδαβός που αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας για απάτη τράπεζας και για απάτη μέσω διαδικτύου αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ μετά τα μέσα Οκτωβρίου, αφού το δικαστήριο Πάφου ζήτησε να αποσταλούν από τις αμερικανικές αρχές ορισμένα πρωτότυπα έγγραφα, στα οποία βασίστηκαν οι Αμερικανοί για να ζητήσουν την σύλληψη και έκδοση του 30χρονου.