• Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος, 2018

Συνελήφθη σπείρα που ρήμαζε σπίτια στην Αττική

Peristeri News
Ιούνιος18/ 2018

Σε τουλάχιστον 72 διαρρήξεις και κλοπές, κυρίως στα βόρεια και νότια προάστια, εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, συνελήφθησαν ο αρχηγός κι άλλα τέσσερα από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 17 έως 31 ετών, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται άλλα τρία μέλη της, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί.

Κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, οι δράστες μετέβαιναν με τα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητά τους στις περιοχές και τα σπίτια που έβαζαν στο στόχαστρό τους. Εκεί παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έμπαιναν μέσα κι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι κι έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών, ενώ ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.

Σε αρκετές δε περιπτώσεις έπαιρναν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Κατά τις έρευνες σε σπίτια κι οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες, προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Σε κατοικία-καβάτζα του αρχηγικού μέλους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 κιλά χασίς και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ενώ βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.