• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνελήφθη αστυνομικός για ληστείες και στο Περιστέρι

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος13/ 2020

Σε τουλάχιστον έντεκα ένοπλες ληστείες εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 29χρονος αστυφύλακας, που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Ήδη, με απόφαση του αρχηγείου του Σώματος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Λίγο πριν τη σύλληψή του, ο 29χρονος είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, απ’ όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, με συνολική λεία περίπου 4.400 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό πιστόλι του, ρουχισμός και τρία δίκυκλα, καθώς και τα 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες.’

Ο συλληφθείς, που κατετάγη το 2011 στην ΕΛΑΣ και υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.