• Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Κ. Βελόπουλου

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος10/ 2020

Με μια μικρή καθυστέρηση λίγο μετά τις 17.15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ευδιάθετος, μπροστά στους δημοσιογράφους, θέλησε να κάνει χιούμορ με αιχμές για τον αντικαπνιστικό νόμο, λέγοντας ότι «η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο» και επισημαίνοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα». Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «οι καταστηματάρχες δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν πως ο νόμος ισχύει για όλους».

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη συνάντηση

Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Όσον αφορά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει πρόσωπο – έκπληξη.

Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.