• Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σε πρόγραμμα Erasmus+

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος12/ 2019

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου  συμμετέχει στο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «21st Century Teachers and Students Skills».

Oι  χώρες οι οποίες συμμετέχουν είναι η  Τουρκία, όπου είναι και η συντονίστρια χώρα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές των Σχολείων να αποκτήσουν  όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να ανταποκριθούν  στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα όπου θα πρέπει ζήσουν και να δημιουργήσουν την δική τους προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Το Θέμα  αυτό  είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου όπως και για τους γονείς των μαθητών,  διότι χωρίς την συμβολή τους τα αποτελέσματα δεν θα είναι το ίδιο αποδοτικά.

Το Σύνθημά είναι Αγαπώ το Σχολείο, Πηγαίνω με χαρά στο Σχολείο, γιατί έτσι θα αποκτήσω τις Ικανότητες να Ζήσω Όμορφα και Δημιουργικά.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν θα βοηθήσουν όλους να γίνουν καλύτεροι πολίτες του 21ου αιώνα, σεβόμενοι τον Εαυτό τους, το Συνάνθρωπό, το Περιβάλλον,  την Εργασία και τον Πολιτισμό της χώρας, αλλά και όλου του κόσμου.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Δήμο Περιστερίου για την ηθική και υλική στήριξη που παρέχει.