• Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Συλλαλητήρια για την παιδεία σήμερα

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος28/ 2021

Προγραμματισμένα είναι για σήμερα συλλαλητήρια για την παιδεία, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Υπενθυμίζεται με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται από τις 06:00 ώρα στις 26 Ιανουαρίου 2021, έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.

Στους δρόμους σήμερα προγραμματίζεται να βρεθούν φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια. Στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται στις 13:00, στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχουν επίσης η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΟΔΠΤΕ, η ΑΔΕΔΥ και ενώσεις γονέων.

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου αφορούν την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, του σώματος φύλαξης στα ΑΕΙ, τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών αλλά και το σχέδιο για τις συναθροίσεις.

Με αφορμή τις δημόσιες συναθροίσεις διασταύρωσαν χθες τα «ξίφη» τους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ,