• Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Συγκινητικές στιγμές από τους Πυξ Λαξ στο Mega (video)

Avatar
Peristeri News
Ιούνιος14/ 2020

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βραδιά που χάρισαν το βράδυ της Παρασκευής οι Πυξ Λαξ μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Βίντεο από τις πρώτες τους συναυλίες, αναφορές στην δεκαετία του ’90 και όλες οι μεγάλες τους επιτυχίες, έφτιαξαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Με καλεσμένους εκλεκτούς ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Μαρίζα Ρίζου, τον Στέλιο Διονυσίου, τους αδερφούς Στρατάκη και τον Λεωνίδα Μπαλάφα οι Πυξ Λαξ έδειξαν ότι οι «Παλιές αγάπες» καμιά φορά δεν πάνε στον παράδεισο. Μένουν στη γη και γίνονται κομμάτι της ζωής μας.

Η ατάκα της μητέρας του Στόκα πριν τον πρώτο δίσκο

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, με το όνομα «Παναγία Βόηθα».

Η παρθενική τους εμφάνιση, ως Πυξ Λαξ, έγινε σε συναυλία των αδελφών Κατσιμίχα, στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Όταν ο Μπάμπης Στόκας είπε στη μητέρα του ότι θα βγάλει δίσκο, εκείνη, μεταξύ αστείου και σοβαρού, τον ρώτησε αν εννοεί δίσκο στην εκκλησία.

Με πλάνα από παλιές τους εμφανίσεις αλλά και πολύ συγκινημένοι ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ερμήνευσαν για ακόμα μια φορά το «Μοναξιά μου όλα», τραγούδι που δημιουργήθηκε το 1998.

Το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος

Το πρώτο τους τραγούδι επέλεξαν να πουν οι Πυξ Λαξ μαζί με την Μαρίζα Ρίζου, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από το μακρινό 1990.

Τα δύο παιδιά από τους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 στην αναζήτηση δισκογραφικής στέγης και ευτυχώς έπεσαν στα χέρια του Μάνου Ξυδού.

Έτσι κάπως το 1990 βγήκε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά» και πρώτο τραγούδι το «Με στέλνεις».

Ετικέτες: , ,