• Κυριακή, 5 Απρίλιος, 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Σάμο

Peristeri News
Ιανουάριος07/ 2020

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου καλεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σήμερα στις 16:00, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Καλεί, δε, σε συγκέντρωση γιατί η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί».

Με την ανακοίνωση ο δήμος ζητάει «εδώ και τώρα την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου».

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τους δημάρχους των νησιών, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Ν.Δ του Βορείου Αιγαίου.