• Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Στους δρόμους παραμένουν οι μεταφορείς

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος23/ 2010

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, αποφάσισε χθες το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του Κράτους.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, αποφάσισε χθες το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του Κράτους.

Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ανακοίνωσε ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν στο μέλλον.

Οι μεταφορείς κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στην ουσία τους παίρνει την περιουσία, γεγονός που θα το επιστρέψουν – όπως είπαν – στις προσεχείς εκλογές και επανέλαβαν ότι δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αφού τα έχουν χάσει όλα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη βουλή και ανακοίνωσε και αυτός ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τζωρτζάτος επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.

Τέλος, κυβερνητική σύσκεψη για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης αναφορικά με το ζήτημα του “ανοίγματος” του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ. Χ., πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, ο γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας και η γ.γ. για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός και εκσυγχρονισμός του κλάδου, η απελευθέρωση του κομίστρου προς όφελος του καταναλωτή, η ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα, με διαφανή και κοινωνικά δίκαιο τρόπο», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει “καταστρεπτικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης” και προσθέτει ότι αποτελούν “δυναμίτη στα θεμέλια της μεταρρύθμισης και τινάζουν στον αέρα την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών”.