• Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Στουρνάρας: Δεν είναι φυσιολογικό να ηχογραφείς τον κεντρικό τραπεζίτη

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος03/ 2019

Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία είναι κάτι που παραβιάζει τη κοινή λογική, τον ποινικό κώδικα, και όλα τα άρθρα της ΕΕ για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σχολιάζοντας την καταγραφή της συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, χωρίς τη συναίνεσή του, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε με νόημα ότι «σήμερα είναι δύσκολο να είσαι κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «το αφήνω στην κοινή γνώμη και στη δικαιοσύνη να κρίνουν αυτές τις πράξεις».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε ότι το δικό του καθήκον είναι να προστατεύει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και γι’ αυτό κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει ότι υπάρχει εκστρατεία εναντίον του είπε πως αφήνει στο λαό και στη δικαιοσύνη να αξιολογήσει τις όποιες κινήσεις. «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω το καθήκον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.