• Σάββατο, 29 Φεβρουάριος, 2020

Στη «διαφάνεια» τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου (video)

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2012

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη στα ΜΜΕ της πόλης.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις 27 Νοεμβρίου 2012 στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατούριδης, όπου και ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Δήμου Περιστερίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Αναφέρθηκε και πάλι ότι πριν μερικούς μήνες ο Δήμος Περιστερίου αναδείχτηκε τους Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών ως πρότυπο στην οικονομική διαχείριση και παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους Δήμους της χώρας.

Παρατήρησε στη συνέχεια ότι η Κεντρική Εξουσία δεν τηρεί τις ρητές οικονομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς τους Δήμους, διότι για το 2012 υπάρχει άνοιγμα 8 εκατ. ευρώ από την τακτική επιχορήγηση προς τον Δήμο Περιστερίου, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχει μηδενική καταβολή κονδυλίων για έργα από τη ΣΑΤΑ.

Ο κ. Παχατουρίδης έκανε λόγο για δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, χωρίς προκαταβολές όπως κάνουν δυστυχώς πολλοί Δήμοι της χώρας μας.

Και αν συνεχιστεί αυτή η περικοπή πόρων και το 2013 τότε ο Δήμος θα οδηγηθεί σε άσχημη κατάσταση και θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του σε όλους τους τομείς (σχολεία, καθαριότητα, πράσινο, κοινωνικές δομές, πολιτισμό, κλπ).

Μάλιστα, ο κ. Παχατουρίδης παρέδωσε στους Δημοσιογράφους τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις επισημάνσεις του.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αλέξη Σταυρούλια, τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας Θανάση Γιαννόπουλο και όλους τους συνεργάτες για την άψογη λειτουργία της υπηρεσίας.