• Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Στη Γαλλία από την Ελλάδα 54 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος05/ 2020

Αναχώρησαν αεροπορικώς από την Αθήνα νωρίς το πρωί της Πέμπτης 54 ασυνόδευτοι ανήλικοι, που θα μετεγκατασταθούν στη Γαλλία.

Πρόκειται για άλλη μία αποστολή που πραγματοποιείται κατ’ εφαρμογήν του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να υποδεχτεί, πέραν των συνολικά 350 ασυνόδευτων ανηλίκων, και οικογένειες αιτούντων άσυλο, ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι 400 άτομα.

Η πρόθεση της Γαλλίας είχε εκφραστεί και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις αρχές του έτους, κατά τη συνάντηση στην Αθήνα του τότε υφυπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Laurent Nunez, με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Την υλοποίηση αυτής της απόφασης ανέλαβαν έκτοτε τα τεχνικά κλιμάκια των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.