• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Στήριξη του ευρώ

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος12/ 2011

Η Γερμανία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει το ευρώ δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη θα πρέπει να βελτιώσει τον συντονισμό της προκειμένου να προσδώσει περισσότερη σταθερότητα στο κοινό νόμισμα”.

Η Γερμανία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει το ευρώ δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη θα πρέπει να βελτιώσει τον συντονισμό της προκειμένου να προσδώσει περισσότερη σταθερότητα στο κοινό νόμισμα”,

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση μερικές ώρες αφότου ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την οικονομία Όλι Ρεν κάλεσε να υπάρξει ισχυρότερο «δίχτυ ασφαλείας» για το ευρώ, ενώ η Πορτογαλία πέρασε μια σημαντική δοκιμασία προσφεύγοντας με επιτυχία στις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά το 2011.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εν όψει της ενδεχόμενης ανάγκης στήριξης και άλλων χωρών της ευρωζώνης η Μέρκελ είπε ότι θεωρεί ότι τα κεφάλαια που του έχουν διατεθεί είναι επαρκή, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάλεσε σήμερα τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσουν την αύξηση των πόρων του Ταμείου, το αργότερο μέχρι την επόμενη σύνοδό τους, στις 4 Φεβρουαρίου.