• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Σπανός: «Τα ποσά δεν προέρχονται από τα χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά από τις στοιχηματικές»

Παύλος Κουστέρης
Παύλος Κουστέρης
Αύγουστος09/ 2018

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κομμάτι των τηλεοπτικών και τη σύναψη συμφωνίας των μέχρι πρόσφατα «άστεγων» τηλεοπτικά ομάδων με την ΕΡΤ, η οποία έφερε αντιδράσεις όπως αυτή του ιδιοκτήτη της Λάρισας, Αλέξη Κούγια, ο Γιώργος Σπανός έκανε τη δική του τοποθέτηση.

Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ατρόμητος, να ξεκαθαρίζει από την πλευρά του πως οι Περιστεριώτες και οι υπόλοιπες έξι ομάδες πήραν τα ποσά που δικαιούνταν αλλά και ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν προέρχονται από τον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά η δήλωση του Σπανού:

«Με έκπληξη και αίσθημα αγανάκτησης από χθες που έγινε γνωστό ότι οι 7 τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ, σύναψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΡΤ, τη μόνη ρεαλιστική και πραγματική πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι και έδινε τέλος στο αδιέξοδο που είχε προκαλέσει η διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Επειδή υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία από χθες σχετικά με τα ποσά που έκλεισαν οι ΠΑΕ και έντονη κριτική από συναδέλφους και δημοσιογράφους που εκ τους ασφαλούς εδώ και 4 μήνες έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, δηλώνω τα εξής:

1ον) Όλες οι ομάδες υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΡΤ, με τα ποσά που προβλέπονταν από το συμβόλαιο που είχαμε από την κεντρική διαχείριση.

2ον) Οι ποδοσφαιρικές ομάδες πήραν ποσά τα οποία δικαιούνταν και τα οποία προέρχονται από την υπερφορολόγηση στοιχηματικών εταιρειών ως ανταπόδοση της συμμετοχής τους στα κουπόνια εταιρειών στοιχήματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.

3ον) Συνιστώ στους συναδέλφους οι οποίοι εκ του ασφαλούς έχοντας τηλεοπτικό συμβόλαιο μας απειλούσαν με αγωγές όταν είχαν την απαίτηση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχουν οι μισές ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, να προσέλθουν με σύνεση και ψυχραιμία αύριο να ψηφίσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να ξεκινήσουμε κανονικά στις 25 Αυγούστου όπως επιθυμούσαν και οι ίδιοι».