• Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος, 2019

Σουπιές με σπανάκι

Peristeri News
Μάρτιος26/ 2017

Οι σουπιές μπορούν να είναι ένα Κυριακάτικο φαγητό, που αντικαθιστούν επάξια το κρέας, την περίοδο της Σαρακοστής.

Υλικά

1 κιλό σουπιές
6 φρέσκα κρεμμύδια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι
2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

– Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.

– Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.