• Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Σοκολατόπιτα

Peristeri News
Peristeri News
Φεβρουάριος04/ 2018

Ένα πλέον διάσημο επιδόρπιο και γλυκό, η σοκολατόπιτα, ζουμερή, αφράτη και εύκολη ικανοποιεί κάθε γλυκιά επιθυμία μας.

Υλικά

1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση

– Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

– Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι, το προσθέτουμε στο μίγμα και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μίγμα με το οποίο θα περιχύσουμε στο τέλος τη σοκολατόπιτα.

– Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα που είχαμε προηγουμένως ετοιμάσει ανακατεύοντας καλά.

– Προσθέτουμε στο τελικό μίγμα τις νιφάδες κουβερτούρας.

– Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς 20 λεπτά στους 180C.

– Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.

Ετικέτες: ,