• Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Σκέψεις να μην λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος στο Περιστέρι

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος07/ 2020

Έκδηλη είναι η ανησυχία των ιδιοκτητών του Cine Πέραν στο Περιστέρι με τα μέτρα που ανακοινώνονται για τη λειτουργία των θερινών κινηματογράφων.

Με ανάρτησή τους στην επίσημη σελίδα του κινηματογράφου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι έπειτα από τη σημερινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, το πιο πιθανό είναι ο καταπράσινος κήπος του Cine Πέραν να μην ανοίξει φέτος.

Οι βασικοί προβληματισμοί που υπάρχουν είναι του ότι ο θερινός κινηματογράφος από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να λειτουργήσει με 40% των καθισμάτων με 100% ενοίκιο στο Δήμο Περιστερίου και με μειωμένες ταινίες. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες του Cine Πέραν ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο για όσους έχουν ιδιόκτητους κινηματογράφους.

Οι καταστροφικές συνέπειες που επέφερε η πανδημία δεν θα μπορούσαν να μην έχουν πλήξει και το χώρο του πολιτισμού αφού ως γνωστόν ο κινηματογράφος «Φοίβος» σταμάτησε πριν από την καθιερωμένη ημερομηνία τη λειτουργία του ενώ και το Cine Πέραν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αναμένεται να δούμε ποιες είναι οι κινήσεις που θα γίνουν από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου ώστε το θερινό σινεμά της πόλης να μπορέσει να λειτουργήσει και φέτος έστω και με αυστηρά μέτρα.