• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν άμεσα οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, από τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ταφύλλης τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης, ενώ όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τα τρία άτομα που αγνοούνται.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ταφύλλη, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την εντόπιση των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ισχυρές.

Σύμφωνα με το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας και να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους. Όπως είπε, αυτή είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων τις οποίες οργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική για να διασωθούν πολίτες από οχήματα που παρασύρθηκαν από ρέματα.