• Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Σε ειδική κρύπτη φορτηγού 22 κιλά κοκαΐνης από την Ιταλία

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος12/ 2019

Πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, που εισήχθη στην Ελλάδα από την Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, εντόπισε και κατάσχεσε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που είχαν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης, στις 5 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν ένα κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από δύο κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο Έλληνα οδηγό του φορτηγού και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίστηκαν, το φορτηγό, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, «πόντο-πόντο», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστεί ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή της.

Στην κρύπτη αυτή βρέθηκαν περίπου 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση συμπληρώθηκε, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.