• Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος02/ 2019

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα, καθώς σωματεία από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ. Για τις 11.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και ώρα 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα:

–  Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και μεθαύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

–  Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

– Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις κινητοποιήσεις.

Πλοία

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, έπειτα από απόφαση τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

ΜΜΕ

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γραφεία Τύπου.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου που θα καλύψουν την απεργία και τις σχετικές εκδηλώσεις.

Σχολεία – τράπεζες

Οσον αφορά τα σχολεία, εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, η ΟΛΜΕ κήρυξε στις 4 Οκτωβρίου στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες τρεις ώρες για το απογευματινό και το εσπερινό, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Στις κινητοποιήσεις της 4ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ).

Τέλος, κλειστές θα παραμείνουν και οι τράπεζες, μετά από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ.

Ετικέτες: ,