• Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 4o Εργαστηριακό Κέντρο Περιστερίου

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος27/ 2019

Στους σύγχρονους και άνετους χώρους του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου), το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS : Basic Life Support) στο οποίο συμμετείχαν 44 μαθητές του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του σχολείου.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) – με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον κ. Χ. Καπνόπουλο και το 4ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας – με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Παναγιωτίδη Κ. και την κ. Μιχαλά Κ.

Οι μαθητές, εκτός από γνώσεις και δεξιότητες, απέκτησαν και  πιστοποιητικό από το ERC στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και  αρκετοί από αυτούς θα συμμετάσχουν και σε  σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών -BLS INSTRUCTOR, που θα πραγματοποιηθεί στις  14 Απριλίου 2019, ώστε να γίνουν και οι ίδιοι εκπαιδευτές  BLS  του ERC.

Το 4ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας, είναι μια σχολική μονάδα της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στην οποία πραγματοποιούνται τα εργαστηριακά μαθήματα στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ, του 3ου ΕΠΑ.Λ, του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Περιστερίου και στους καταρτιζόμενους του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου.