• Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Σαλβίνι: Καταγγέλει «επίθεση» της ΕΚΤ στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος15/ 2019

Νέα πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαπέλυσε ο Ματέο Σαλβίνι, κατηγορώντας την για επίθεση στον ιταλικό τραπεζικό τομέα. Το νέα ξέσπασμα του αρχηγού της Λέγκας και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης πυροδότησε δημοσίευμα που θέλει την κεντρική τράπεζα να απαιτεί ταχύτερη εξυγίανση από τα κόκκινα δάνεια, το οποίο και είχε ως αποτέλεσμα οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές να δεχθούν σφυροκόπημα.

Όπως είπε ο Σαλβίνει η «νέα επίθεση» της ΕΚΤ αποκαλύπτει για ακόμη μία φορά ότι η τραπεζική ένωση προκαλεί αστάθεια στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα και θέτει σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις των πολιτών. «Ανεξαρτησία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» τόνισε και ζήτησε «απόλυτη διαφάνεια στις αποφάσεις της ΕΚΤ», όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Σαλβίνι εξήγησε πως η διαφάνεια είναι αναγκαία «προκειμένου να περιοριστούν οι υποψίες πως η ΕΚΤ κάνει πολιτική κατάχρηση των εξουσιών της».

Στο ιταλικό χρηματιστήριο η UBI Banca δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, με την μετοχή της να κάνει βουτιά έως και 10,2%. Οι μετοχές των Unicredit και Intesa Sanpaolo παρουσιάζουν απώλειες 3,1% και 2% αντίστοιχα.

Ετικέτες: ,