• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σαλβίνι: Δεν θα πουλήσουμε τα ασημικά, υπό την πίεση των οίκων

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος08/ 2018

Σε ελαφρώς πιο ήπιους τόνους από ό,τι μας έχει συνηθίσει, χωρίς όμως να αποφύγει τις σοβαρές αιχμές, ο Ματέο Σαλβίνι σχολιάζει και σήμερα την κόντρα με την Ε.Ε. και τις εξελίξεις στις ιταλικές αγορές.

Επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και εκφράζει την ελπίδα οι οίκοι αξιολόγησης να είναι δίκαιοι στην αναθεώρηση της “βαθμολογίας” τους για το αξιόχρεο της χώρας.

«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα δείξει προκατάληψη εναντίον της κυβέρνησής μας ή περίεργες προθέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε δε ότι οι κινήσεις των οίκων αξιολόγησης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για να αναγκάσουν την Ιταλία να «πουλήσει τα ασημικά της», όπως για για παράδειγμα τις κρατικά ελεγχόμενες ενεργειακές Eni και Enel, την ασφαλιστική Generali ή τα ταχυδρομεία Poste Italiane.

Υπενθυμίζουμε ότι o S&P, που αξιολογεί την Ιταλία σήμερα στο BBB με σταθερή προοπτική, θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 26 Οκτωβρίου. Η Moody’s, που βαθμολογεί με Baa2 και αρνητική προοπτική, θα δώσει επίσης την ετυμηγορία της στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αγορές έχουν κάνει τη δική τους “αναθεώρηση” πάντως ανεβάζοντας την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς σε υψηλά τεσσάρων ετών.

Ετικέτες: ,