• Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σέλινγκ: Οριακές οι πλειοψηφίες στην ελληνική Βουλή

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος07/ 2015

Σε καλό δρόμο είναι η Ελλάδα εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολοι τομείς παρατήρησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολοι τομείς, ενώ και οι πλειοψηφίες στην ελληνική Βουλή είναι οριακές, ωστόσο ένα θετικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα ψήφισε τον προϋπολογισμό και βρίσκεται σε καλό δρόμο να εκπληρώσει και τα τελευταία σημεία.

Εάν αληθεύει αυτό που δηλώνουν οι ειδικοί, ότι δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν χρειάζεται τα ποσά που είχαν αρχικά προβλεφθεί, τότε «είμαι αισιόδοξος, πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Όπως, επίσης, ανέφερε, θετικές είναι οικονομικές προοπτικές γενικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 2015 να είναι μια καλύτερη χρονιά από ό,τι αναμενόταν, ενώ καλή είναι η προοπτική για το 2016, ο ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται ανοδικός, και ως εκ τούτου ο ίδιος εκφράζει αισιοδοξία και για την επόμενη χρονιά.

Σε σχέση με τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ επισήμανε ότι δεν βλέπει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, και πως μπορεί μεν να απέτυχε ο στόχος της ΕΚΤ για άνοδο του πληθωρισμού στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο «όλα τα άλλα μέτρα είχαν επιτυχία».

Ετικέτες: ,