• Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Ρόβλιας : «Αποδοχές μέχρι και 87.000 ευρώ σε δήμους»

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος25/ 2011

«Τρελές» αποδοχές σε δημοτικές επιχειρήσεις αποκάλυψε ότι εντοπίσθηκαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Τρελές» αποδοχές σε δημοτικές επιχειρήσεις αποκάλυψε ότι εντοπίσθηκαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Και μάλιστα όχι σε εύρωστους οικονομικά Δήμους, αλλά σε Δήμους χρεοκοπημένους ουσιαστικά ή στα πρόθυρα χρεοκοπίας έστω!

«Μου κάνει εντύπωση ότι δήμοι που είναι στο κόκκινο ή στο πορτοκαλί εμφανίζουν μισθούς, αποδοχές διευθυντών ας πούμε 62.000 το χρόνο, τμηματαρχών 46.000 το χρόνο, μηχανολόγων 43.000 το χρόνο.

Σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις παρατηρούνται αποδοχές της τάξεως των 87.000 το χρόνο για πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπάλληλο ή 60.000 το χρόνο για εργοδηγό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή 76.000 το χρόνο για οικονομολόγο και 50.000 το χρόνο για ηλεκτρολόγο και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα που δημιουργούν μια αίσθηση κοινωνικής αδικίας» τόνισε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Ρόβλιας ανέφερε επίσης ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση παρεμβαίνει σε μισθούς και συντάξεις πολύ χαμηλότερους από τις αποδοχές στις οποίες αναφέρθηκε, θεωρεί ότι «είναι δίκαιο και εύλογο να μπει ένα πλαφόν σε αυτές τις αμοιβές και πολύ περισσότερο στους δήμους που είναι καταχρεωμένοι».

Πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχουν και Δήμοι οι οποίοι δίνουν πολύ συνετούς μισθούς στους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. «Υπάρχουν και δήμοι συνετοί, νοικοκυρεμένοι που πληρώνουν νόμιμες, εύλογες, δίκαιες αμοιβές στους εργαζόμενους και στους οποίους δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία παρέμβαση» τόνισε.