• Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ρωγμή στο Μνημείο του Ουάσινγκτον (v)

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος24/ 2011

Τον πανύψηλο οβελισκό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, προκάλεσε ο εξαιρετικά σπάνιος σεισμός 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή και αναστάτωσε τους κατοίκους των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Ρωγμή στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, τον πανύψηλο οβελισκό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, προκάλεσε ο εξαιρετικά σπάνιος σεισμός 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή και αναστάτωσε τους -μη συνηθισμένους σε τέτοια φαινόμενα- κατοίκους των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Εξαιτίας της ρωγμής στον οβελίσκο, ύψους 555 ποδιών (περίπου 170 μέτρα) προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Ουάσινγκτον, το μνημείο θα μείνει επ’ αόριστον κλειστό, αναφέρει το Reuters.

Η αναστάστωση που προκλήθηκε, με τις εκκενώσεις κυβερνητικών κτιρίων, ήταν τελικά μεγαλύτερη από τις σχετικά περιορισμένες ζημιές σε κτίρια της πόλης. Μεταξύ άλλων, μικρές ζημιές σημειώθηκαν στον Καθεδρικό.

Αμέσως μετά το σεισμό, εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο, ο Λευκός Οίκος και τα κτίρια στο Καπιτώλιο. Χαρακτηριστική τόσο της ταραχής όσο και του πόσο ασυνήθιστος ήταν ο σεισμός για την περιοχή, είναι η δήλωση της υπαλλήλου της αμερικανικής Γερουσίας Γουέντι Όσκαρσον: «Νόμιζα πρώτα πως κάποιες κουνούσε την καρέκλα μου και μετά ότι εξερράγη κάποια βόμβα» είπε -τρίτο σκέφτηκε τον Εγκέλαδο.

Αρκετοί υπάλληλοι άφησαν νωρίτερα τις δουλειές τους για να γυρίσουν σπίτι τους, ενώ προληπτικά έκλεισαν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην ευρύτερη περιοχή. Πρόβλημα σημειώθηκε επίσης και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, λόγω της συμφόρησης.