• Παρασκευή, 16 Νοέμβριος, 2018

Ρυζόγαλο

Peristeri News
Οκτώβριος28/ 2018

Νόστιμο και υγιεινό, το ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά και μπορείτε να το απολαύσετε είτε κρύο είτε ζεστό.

Υλικά (για 6 μερίδες)

4 φλ. γάλα
1 φλ. ρύζι
4 κ.σ. ζάχαρη
Κανέλα σκόνη
1 κ.σ. κορνφλάουρ
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

-Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

-Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

-Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

-Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

-Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

-Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Ετικέτες: ,