• Κυριακή, 18 Αύγουστος, 2019

Ρουμανία: Σφοδρή κακοκαιρία “σαρώνει” τη χώρα

Peristeri News
Ιανουάριος28/ 2019

Περισσότερες από 300 καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βουκουρέστι και την περιφέρεια του Ίλφοβ, από χθες Κυριακή 27 Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα στις έξι το πρωί, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα,ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία επιθεώρησης εκτάκτων αναγκών Βουκουρεστίου – ‘Ιλφοβ (ISUBIF).

Στο Βουκουρέστι και το Ίλφοβ δέντρα έπεσαν από τους θυελλώδεις ανέμους, καλώδια και στύλοι ηλεκτροδότησης υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ορισμένα αποκολλήθηκαν από τις θέσεις τους και έπεσαν πάνω σε δρόμους και πεζοδρόμια. Εκτός των δυνατών ανέμων που έπνεαν, το φαινόμενο της παγωμένης βροχής δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστών, που επενέβησαν συνολικά 2.000 φορές το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν, επίσης, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και τη διακοπή κυκλοφορίας σε εθνικές και επαρχιακές οδούς. “Ογδόντα τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς στο Βουκουρέστι” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ISUBIF, Ντάνιελ Βασίλε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρουμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Agerpres”.

Ετικέτες: ,