• Πέμπτη, 20 Ιούνιος, 2019

Ρουβίκωνας: 13 προσαγωγές για παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Peristeri News
Δεκέμβριος10/ 2018

Και στην πρεσβεία της Ουγγαρίας, επί της Λ. Β. Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας, παρενέβη το μεσημέρι η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, μετά την πρωινή επίθεση στο δημαρχείο Αλίμου. Εκεί μέλη του, περίπου 15, πέταξαν φυλλάδια και αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ότι η σημερινή ενέργειά τους εντάσσεται στην πρώτη παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουν μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες και αντιεξουσιαστικές ομάδες από 17 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια συνεχόμενη αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, είτε μέσω της ανόδου των φασιστικών/ναζιστικών κομμάτων, είτε μέσω της μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας των “κεντροδεξιών” κομμάτων όλο και πιο “δεξιά”.

Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, ΗΠΑ, Βραζιλία, είναι μόνο μερικές από αυτές τις χώρες. Η Ουγγαρία αποτελεί ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα όπου ο δεξιός κυβερνών συνασπισμός έχει να “αντιμετωπίσει” την αξιωματική αντιπολίτευση των ναζί.

Τα τελευταία χρόνια ο Βίκτωρ Όρμπαν έχει προχωρήσει σε μια σειρά “μεταρρυθμίσεων” οι οποίες οδηγούν στην δημιουργία αυτού που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ολοκληρωτικό καθεστώς: έλεγχος της δικαιοσύνης, εξαγορά των περισσοτέρων ΜΜΕ της χώρας από φίλους της κυβέρνησης, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων ως υπόπτων».