• Τρίτη, 12 Νοέμβριος, 2019

Ριγκατόνι με μανιτάρια

Peristeri News
Φεβρουάριος14/ 2016

Τα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε όλο τον κόσμο και ταιριάζουν με όλες τις γεύσεις.

Υλικά (Για 4 άτομα)

– 500 γρ. ριγκατόνι

– 6 μανιτάρια πορτομπέλο σε λεπτές φέτες

– 1 κ. σ. ελαιόλαδο

– 2 κ. σ. μαργαρίνη

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

– 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

– 1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

– 1/2 κ. γλ. μουστάρδα

– 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

– 1 ντομάτα τριμμένη

– 1 κ. σ. μπαλσάμικο

– αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ξίδι, την ντομάτα, τη μουστάρδα, τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφηθούν τα υγρά.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tips

Συνδυάστε τα με φρέσκα λαχανικά, φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά και θα έχετε νηστίσιμα, πεντανόστιμα πιάτα.