• Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος, 2020

Ρεκόρ ακυβερνησίας στο Βέλγιο

Peristeri News
Φεβρουάριος18/ 2011

Με παράδοξο τρόπο γιόρτασαν οι Βέλγοι το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας.

Με παράδοξο τρόπο γιόρτασαν οι Βέλγοι το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας (πάνω από 249 μέρες με υπηρεσιακή κυβέρνηση).

Επτά χιλιάδες άτομα ξεφάντωσαν στη Γάνδη, πίνοντας και τρώγοντας τηγανητές πατάτες, ενώ μερικές δεκάδες φοιτητές δεν δίστασαν να κάνουν στριπτίζ.

Σύσσωμος ο Βελγικός Τύπος επισημαίνει ότι «δικαιώνεται η φήμη του Βελγίου ως πατρίδα του σουρεαλισμού».

«Αφήνουμε τα γένια μας, απέχουμε από το σεξ, μοιράζουμε τηγανητές πατάτες, γδυνόμαστε, ξεφαντώνουμε. Κι όλα αυτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεινόμενη ακυβερνησία. Αν μη τι άλλο, με όλα αυτά δικαιώνουμε την φήμη μας ως χώρα σουρεαλιστών», αναφέρει στο κύριο άρθρο της η φλαμανδόφωνη εφημερίδα Ντε Μόρχεν.

Συνεχίζοντας, η Ντε Μόρχεν σημειώνει: «Όσο ο Βέλγος δεν νιώθει την απειλή στο πορτοφόλι του και η χώρα δείχνει να κινείται έστω με τον αυτόματο πιλότο, έχει την πολυτέλεια να βλέπει τα πράγματα με αυτοσαρκασμό και ειρωνεία αντί οργής. Και ενώ όλοι απεύχονταν στα χαρτιά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, το οποίο θεωρούσαν ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, να τώρα που σύσσωμη η πολιτική ελίτ δείχνει να κινείται στον αστερισμό των εκλογών και να βαδίζει σε αυτή την ‘οδό αυτοκαταστροφής’ α λα βελγικά»

Η Ντε Σταντάαρτ στον κύριο τίτλο της αναφέρει: «Η Γάνδη ξεφαντώνει για το παγκόσμιο ρεκόρ» και σημειώνει: «Ολόκληρος ο κόσμος απολάμβανε χτες τον σουρεαλιστικό τρόπο με τον οποίο οι Βέλγοι γιόρτασαν την κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ ακυβερνησίας. ‘Αυτό είναι κακό για την εικόνα της χώρας’, λέει ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.»

«Η επανάσταση της τηγανητής πατάτας» έχει τίτλο άρθρο της Ντε Τάιντ, σύμφωνα με το οποίο, «τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν συχνά έκπληξη με την στωικότητα που επιδεικνύουν οι Βέλγοι μεσούσης της πολιτικής κρίσης».

«Αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν μόνον στο Βέλγιο» τιτλοφορεί η Χετ Λάστε Νιους, με υπότιτλο «Λαϊκοί τραγουδιστές, 10.000 θεατές και μεγάλη οινοποσία για να γιορταστεί το ρεκόρ της ντροπής».

«Η επανάσταση της τηγανιτής πατάτας στους δρόμους» είναι ο κύριος τίτλος της γαλλόφωνης εφημερίδας Εκό, ενώ άρθρο της Μετρό έχει τίτλο: «Οι τηγανιτές πατάτες μας ενώνουν».