• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ραχόι: Κανένα δημοψήφισμα δεν διεξήχθη στην Καταλονία

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος02/ 2017

«Κανένα δημοψήφισμα δεν διεξήχθη στην Καταλονία», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, προσθέτοντας πως η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ήθελε να συμμετέχει σε αυτό το δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από πλήθος στη Βαρκελώνη που παρακολουθούσε την ομιλία του σε γιγαντοοθόνη.

Ο Ραχόι επιχείρησε να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην καταλανική κυβέρνηση: «Ο λαός της Καταλονίας ξεγελάσθηκε για να πάρει μέρος στην απαγορευμένη ψηφοφορία», υποστήριξε και πρόσθεσε πως το δημοψήφισμα ήταν ένα στρατήγημα της περιφερειακής κυβέρνησης εναντίον της νομιμότητας και της δημοκρατικής αρμονίας, «ένας δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

Επίσης, είπε πως «το μόνο που προσέφερε είναι να σπείρει τη διαίρεση και να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις» και ότι έχει δημιουργήσει «σοβαρές ζημιές στη συνύπαρξη».

«Η ευθύνη για αυτές τις πράξεις βαραίνει αποκλειστικά όσους προωθούν τη ρήξη της νομιμότητας και της συνύπαρξης» είπε και πρόσθεσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Καταλονίας δεν ήθελε να συμμετάσχει στο σενάριο των αποσχιστών. Έδειξαν ότι είναι νομοταγείς και αγνόησαν την πρόσκληση κλήση [να ψηφίσουν] … Όλοι οι Ισπανοί εκτιμούν τη στάση τους», κατέληξε ο Ισπανός πρωθυπουργός, επαινώντας την ισπανική αστυνομία για την υπεράσπιση του δικαίου και την επιβολή του νόμου.

Επίσης, ευχαρίστησε την ΕΕ για την υποστήριξή της και είπε ότι οι ενέργειες της ισπανικής κυβέρνησης κινήθηκαν εντός του νόμου. «Το κράτος δικαίου επικράτησε στην Καταλονία», κατέληξε.

Ετικέτες: , ,