• Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Π. Παπανικολάου: Μην πιάνετε στο στόμα σας το Περιστέρι, κύριε Μητσοτάκη

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος14/ 2019

Επιστολή απέστειλε ο Πάνος Παπανικολάου, επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, με αφορμή δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά:

Με έκπληξη οι Περιστεριώτισσες και οι Περιστεριώτες άκουσαν πριν λίγες μέρες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει απαξιωτικά το Περιστέρι ως παράδειγμα πόλης της οποίας οι νέοι κάνουν μόνο για εργατοτεχνίτες, λες και τεχνικά επαγγέλματα όπως αυτό του ψυκτικού (σύμφωνα με το παράδειγμα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε) είναι κάτι «υποτιμητικό».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μητσοτάκη (ο οποίος προφανώς ούτε πού πέφτει το Περιστέρι καν δεν ξέρει και αναπαράγει στερεότυπα από παλιές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας 1960) πως είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που στο Περιστέρι κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι –εργαζόμενοι εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, εργαζόμενοι επιστήμονες κλπ – οι οποίοι ανεξάρτητα από τα διαφορετικά τους επαγγέλματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : είναι ΑΚΡΙΒΩΣ εργαζόμενοι και όχι ανεπάγγελτοι πορφυρογέννητοι γόνοι. Και πως θεωρούμε πως ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ – ψυκτικοί, οδηγοί, δάσκαλοι, γιατροί, κομμωτές, εμποροϋπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, ντελιβεράδες, σερβιτόροι, μάγειροι, κάποιοι μάλιστα «ορατοί» και «αόρατοι» σε καθεστώς εργασιακής γαλέρας – έχουν χιλιάδες φορές μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά από κάποιους άλλους που γεννήθηκαν με το χρυσό κουταλάκι στο στόμα και έφτιαξαν «βιογραφικά» με τα λεφτά και τις γνωριμίες του μπαμπά. Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε επίσης πως στο Περιστέρι όσες / όσοι ΔΕΝ εργάζονται είναι άνεργοι όχι με δική τους επιλογή αλλά λόγω της καταστροφικής πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ την οποία υπηρετεί με συνέπεια και ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είναι εκ πεποιθήσεως καλομαθημένοι άεργοι λόγω επωνύμου και λόγω οικογενειακής περιουσιακής κατάστασης επίσης σαν κάποιους άλλους. Τέλος να τον ενημερώσουμε πως οι νέοι και οι νέες στο Περιστέρι ξέρουν πως μεγαλώνουν σε μια γειτονιά με ηρωική ιστορία κοινωνικών αγώνων και με σύγχρονη έντονη κινηματική δράση που σήμερα την διατηρεί πόλη αντιφασιστική, έχουν δίψα για ζωή και για προκοπή και γι’ αυτό έχουν τεράστια συσσωρευμένη οργή για το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα του μαυρογιαλουρισμού και της διαπλοκής που τους στερεί τα όνειρά τους το οποίο εκπροσωπεί επάξια και ο κ. Μητσοτάκης.

Απορίας άξιον : ο δήθεν «ανεξάρτητος» δήμαρχος «όλων των Περιστεριωτών» (όπως αρέσκεται να λέει) κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δεν έχει βρει ούτε μια κουβεντούλα να πει για τις απαξιωτικές ΚΟΤΣΑΝΕΣ του πολιτικού του προϊστάμενου στο κόμμα της ΝΔ (στο οποίο ο κ. Παχατουρίδης είναι κορυφαίο στέλεχος) κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες δείχνουν ταξικό ρατσισμό και νηπιώδη προκατάληψη ενάντια στις Περιστεριώτισσες και στους Περιστεριώτες;

Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ & ΠΙΣ,
δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου