• Πέμπτη, 20 Ιούνιος, 2019

Π. Λαφαζάνης: Χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές

Peristeri News
Σεπτέμβριος25/ 2018

Για «ντροπή και υποκρισία» εγκαλεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην κλήση που δέχθηκε, αναφορικά με τη διαμαρτυρία της ΛΑΕ στους πλειστηριασμούς.

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να κρυφτεί πίσω από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας», σημειώνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Εξάλλου, «αποτελεί όνειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί τόσο ξεδιάντροπα ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών ενάντια σε φτωχούς πολίτες για να πεταχτούν στο δρόμο και να απωλέσουν τα σπίτια και τα μικρά περιουσιακά στους στοιχεία.

Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό. Γρήγορα στο σκαμνί θα καθίσουν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταστροφή και την διάλυση της χώρας και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα στην κοινωνία», υποστηρίζει κλείνοντας ο κ. Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινίσεις για την κλήση του κ. Λαφαζάνη για απολογία στην κρατική ασφάλεια.

«Η κλήση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» επεσήμανε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η κλήση έγινε την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας.

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που σχετίζονται με την παρεμπόδιση της κρατικής λειτουργίας.

Στην περίπτωση του προέδρου της ΛΑΕ, η κλήση συνδεόταν με τις εκδηλώσεις του κόμματος, οι οποίες είχαν ως στόχο την ακύρωση των πλειστηριασμών ακινήτων.