• Κυριακή, 5 Απρίλιος, 2020

Π. Κουρουμπλής: Όχι νέες συμβάσεις για τις ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία

Peristeri News
Οκτώβριος03/ 2016

Να μην υπογράφουν νέες συμβάσεις εργασίας αλλά να καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με αύξηση του ωραρίου απασχόλησης του υπάρχοντος προσωπικού, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του προς τους δήμους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός καλεί τους ΟΤΑ να εφαρμόσουν διάταξη του ν.4368/2016 (μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου), με την οποία δίνεται η δυνατότητα αύξησης του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δήμων, μερικής απασχόλησης, µέχρι και µε το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης, της οικείας ειδικότητας και εκπαιδευτικής βαθµίδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φορέων σε προσωπικό, µειώνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

Ο κ. Κουρουμπλής προέβη στην κίνηση αυτή, καθώς, παρ’ ότι οι δήμοι έχουν ενημερωθεί με σχετική εγκύκλιο από τον περασμένο Μάρτιο, το τελευταίο διάστηµα παρατηρείται το φαινόμενο να εγκρίνονται νέες συμβάσεις μίσθωσης έργου αντί να αυξάνεται αναλόγως το ωράριο των καθαριστριών.