• Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος, 2020

Π. Κουρουμπλής: Οι ανισότητες πρέπει να είναι και είναι ιάσιμες

Peristeri News
Ιούνιος29/ 2019

«Οι ανισότητες δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Αντιθέτως πρέπει να είναι και είναι ιάσιμες», δήλωσε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε ομιλία του στο Περιστέρι.

Στην ίδια εκδήλωση με τον κ. Κουρουμπλή παραβρέθηκε και η υποψήφια βουλευτής Χαρά Καφαντάρη.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «οι επικείμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί αναμετρώνται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες. Η νεοφιλελεύθερη που θεωρεί τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες φυσικό φαινόμενο και η δική μας προοδευτική, αριστερή ιδεολογία που θεωρεί ότι αυτές οι ανισότητες είναι προϊόν πολιτικών επιλογών, άρα είναι και ιάσιμες».

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους διερωτήθηκε τι μπορούν να περιμένουν από την Νέα Δημοκρατία η οποία πρέπει να θυμούνται ότι κατακρεούργησε τις συντάξεις, καθώς και η μέντορας του κ. Μητσοτάκη, η κ. Ξαφά έχει δηλώσει ότι είναι μεγάλο το ποσό που δίνεται για συντάξεις.

Απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε ότι δεν μπορούν να περιμένουν ένα νέο υποκατώτατο μισθό, όπως αυτόν που θέσπισε η ΝΔ. Δικαιούνται να περιμένουν νέες ευκαιρίες, με μείωση της ανεργίας και με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, όπως αυτές που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντα βεβαίως στη Δημοκρατία τίθεται ένα θέμα αν η κυβέρνηση δικαιούται να συνεχίσει το έργο της, είπε ο κ. Κουρουμπλής και δήλωσε: «Στις επικείμενες εκλογές όμως το ερώτημα είναι ακόμα πιο επιτακτικό και είναι κατά πόσο η κυβέρνηση, η οποία έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, δικαιούται να ξεδιπλώσει τώρα το δικό της πρόγραμμα, μακριά από τις επιταγές των δανειστών. Η κυβέρνηση διεκδικεί τώρα να υλοποιήσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας το δικό της πρόγραμμα, χωρίς την επιτροπεία».

Εξάλλου, σε εκδήλωση του Γιώργου Τσίπρα που έγινε στον Ασπρόπυργο, ο κ. Κουρουμπλής απευθύνθηκε στους νέους ποντιακής καταγωγής, λέγοντας ότι πρέπει να θυμούνται «τη διαφορετική αντίληψη που υπήρχε γι αυτούς από το πολιτικό σύστημα και τη νέα προσέγγιση και αντίληψη που επέδειξε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρωτίστως επέλεξε να στηρίξει τη λεγόμενη κοινωνική άμυνα της χώρας, και γι αυτό δέχεται σφοδρότατες επιθέσεις από όλους αυτούς που λένε ωραία λόγια, με ακριβό περιτύλιγμα και ύπουλο περιεχόμενο».