• Παρασκευή, 3 Απρίλιος, 2020

Π. Κουρουμπλής: Η Ν.Δ. έχει εσωτερικά προβλήματα

Peristeri News
Σεπτέμβριος13/ 2016

«Εκλογές θα γίνουν το 2019» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ΕΡΤ και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «έχει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει».

Αναφερόμενος στους παιδικούς σταθμούς είπε ότι καλύφθηκαν όλοι οι πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς. Σημείωσε πάντως ότι αν και αυξήθηκαν κατά 4.000 τα πιαδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν υποδομές για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Αμεα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γονείς που έχουν λάβει voucher, αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν. Ανέφερε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τα voucher που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή και για αδιάθετα voucher και θα αναζητηθεί λύση.

Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει δήμος που δεν θα διαθέτει ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ για ΑμεΑ, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν πόροι και αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση για να επιτελέσει τον ρόλο της.